1. Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztés az INTEGRÁL Zrt.-nél

Kedvezményezett neve: INTEGRÁL Építő Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt megnevezése:
Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztés az INTEGRÁL Zrt.-nél
Pályázati címe:
GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-00603
Projekt helyszíne (régió): Dél-Alföld
Projekt helyszíne (megye): Békés
Projekt helyszíne (település): Szarvas
Megítélt összeg:
72.521.236 .- HUF
Támogatás aránya: 70 %
Támogatási döntés dátuma: 2022.02.22.
Projekt összköltség: 103.601.766 .- HUF
A projekt tervezett befejezési dátuma:
2024.03.01.
A projekt azonosítószáma:
GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-00603
A projekt bemutatása:
A GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-00603 azonosítószámú projekt keretében 128m2 nagyságú területen átalakításra kerülő gépszerelő műhelyben üzembe helyezésre kerül az az 1db Yilmaz gyártógépsor 50-60 PVC ablak legyártásához, amely a korábbi asztalos-ács műhelyben létrejövő faszerkezetű nyílászárók alternatív műanyag nyílászárókkal történő kiegészítését célozza a piaci igényeknek megfelelően. A gépszerelő műhelyt érinti annak a bruttó 210m2 terület nagyságú fedett színnek is a megvalósítása, amely a költséghatékony és kiszámítható alapanyaggazdálkodást biztosítja. A projekt megvalósítása során beszerzésre kerül még 322,5 m2 MEVAFLEX födémzsalurendszer is, amely egész éves teljes kapacitáskihasználtságát tekintve jelentős bérleti díj megtakarítást eredményez. A magasabb hozzáadott érték növelését biztosítja annak az 1db AIRO X14 RTD ollós szerkezetű diesel önjáró munkaállványnak a beszerzése is, melynek révén a produktív munkaórák száma megnő, az inproduktívaké lecsökken, így a társaság rezsi óradíj költsége is mérséklődik.
A 2024.03.01.-ig befejezni tervezett fejlesztés eredményeként megvalósuló ingatlan, infrastrukturális, technológiai beruházásnak és tanácsadási szolgáltatásigénybevételnek az a célja, hogy az INTEGRÁL Zrt. építőipari tevékenység folytatásához szükséges erőforrásait racionalizálva hozzárendelje és költséghatékonyan alkalmazza a fennálló piaci igények kiszolgálására, amely egyszerre teszi lehetővé a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését és a környezetterhelés csökkentését.

2. Komplex Energetikai Fejlesztés az INTEGRÁL Zrt.-nél

Pályázó neve: INTEGRÁL Építő Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt megnevezése: Komplex Energetikai Fejlesztés az INTEGRÁL Zrt.-nél
Pályázati kiírás megnevezése: GINOP-4.1.1-8-4-4-16 – Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel
Projekt helyszíne (régió): Dél-Alföld
Projekt helyszíne (megye): Békés
Projekt helyszíne (település): Szarvas
Megítélt összeg: 31 938 348 .- HUF
Támogatás aránya: 45 %
Támogatási döntés dátuma: 2018.12.17

A szerződött visszatérítendő támogatás (hitel) összege:

31.938.354,- Ft 

A visszatérítendő támogatás (hitel) mértéke (%-ban):
45 %
Projekt összköltség: 70 974 114 .- HUF
A projekt tervezett befejezési dátuma:
2020.12.31.
A projekt azonosítószáma:GINOP-4.1.1-8-4-4-16-2017-00151
A projekt bemutatása:  A szarvasi székhelyű társaság múltja egészen addig az évig, 1982-ig nyúlik vissza, amikor először lehetett Magyarországon magáncéget alapítani. Az akkori INTEGRÁL Gmk az első két évben tervezéssel és lebonyolítással foglalkozott, majd rövid időn belül már építőipari kivitelezéssel is. A cég mára már részvénytársaság, jelenlegi formáját 1999-ben kapta meg. A tisztán belföldi magánszemélyek és családtagok alapításával létrejött szervezet fokozatosan növelte szakembereinek számát,alvállalkozókat csak a legritkább esetekben, speciális szakterületeken vesznek igénybe.
A fokozott szakemberhiány, a szükséges bérfejlesztések és az építőipar speciális piaci körülményei indokolják, hogy a menedzsment folyamatosan keresse azokat költségcsökkentési lehetőségeket, amelyek hosszútávon biztosítják a versenyképesség és piaci pozíció szinten tartását. A gazdálkodó rentábilis beruházási igénye olyan támogatott komplex energetikai beruházásra irányul, amellyel a telephelyen lévő három korszerűtlen létesítményének fenntartási, üzemeltetési költségeit tudja csökkenteni hozzájárulva az üzemi eredmény magasabb szintjének eléréséhez és a szakember gárda megtartásához
.

3. Asztalosipari gépek beszerzése az INTEGRÁL Zrt.-nél

Projekt befejezése: 2019. 04. 23.

Kedvezményezett neve:INTEGRÁL Építő Zártkörűen Működő Részvénytársaság
A projekt címe:Asztalosipari gépek beszerzése az INTEGRÁL Zrt.-nél
A projekt azonosító száma:GINOP-2.1.8-17 – A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén
Projekt helyszíne (régió):Dél-Alföld
Projekt helyszíne (megye):Békés
Projekt helyszíne (település):Szarvas
Szerződött támogatás összeg:5 369 958 .- HUF
Támogatás mértéke:50 %
Támogatási döntés dátuma:2018.12.07
Projekt összköltség:10 739 917 .- HUF

Projekt befejezése: 2019. 04. 23

A projekt bemutatása

A) A szarvasi székhelyű középvállalkozást Bődi János alapította 1982-ben, ami ekkor még Gazdasági Munkaközösség formájában működött. 1999-ben átalakulással jött létre az INTEGRÁL Építő Zrt. A cég 100%-os mértékben családi vállalkozás. Ma az építőipari fővállalkozással, kivitelezéssel foglalkozó 36 éves zártkörűen működő részvénytársaság a Dél-Alföldi régió egyik meghatározó építőipari vállalkozása.

Fő tevékenysége a lakó- és nem lakó épület építése, emellett tevékenységi körébe tartozik még a magas-, mélyépítés, út-, autópálya- és egyéb speciális szaképítés, mérnöki, építészmérnöki tevékenység. Kezdetektől fogva fokozatosan nőtt a cég létszáma. Cégünk erőssége a megbízható, korrekt szakembergárda. Alkalmazottaink létszáma közel 60 fő, melynek jelentős részét a kőműves brigádok teszik ki. Rendelkezünk ács-, asztalos- valamint gépkezelő brigáddal. Szakembereink körét bővítik a lakatosok, víz-, gáz- és villanyszerelők valamint festő és bádogos munkatársak. A cég telephelyén minden szakma rendelkezik saját műhellyel, amelyben szakemberei helyben, saját maguk gyárthatják le a megrendelt termékeket pl. nyílászárók, acélszerkezetek, bádogos szerkezetek stb.

Vállalkozásunk célja a támogatási kérelem benyújtásával a minél hatékonyabb működés és termelékenység elősegítése, elsősorban az Európai uniós fejlesztések megvalósítása során.

B) A támogatás révén beszerzendő új asztalosipari gépek a cég telephelyén elhelyezkedő asztalos műhelyben kerülnének elhelyezésre a meglévő berendezések mellett. A technológiai fejlődéssel lépést tartva a régi és új asztalos gépekkel együttesen a mai modern elvárásoknak megfelelő szerkezetek gyártása válik lehetővé.

4. Komplex hitelprogram az INTEGRÁL Zrt.-nél